- خداوند متعال در رابطه با فضیلت علم و ویژگیهای معلم در آیه «إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ» میفرماید: از بندگان، تنها عالماناند که از خدا میترسند. همچنین در فضیلت مقام علما، خداوند در قرآن کریم میفرماید: «شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ» این یعنی که علما در آن رتبهای هستند که پس از خداوند و فرشتگان، به عدالت خداوندی گواهی میدهند.
- پیامبر اکرم(ص) در حدیثی فرمودند: هر کس راهی را برای طلب علم بپیماید خداوند برای او راهی از راههای بهشت را آسان میکند و او را به بهشت راهنمایی میکند. با توجه به این حدیث، افرادی که در جستجوی علم هستند بدانند که نتیجه بسیار خوبی در آینده برایشان رقم خواهد خورد.
- اگر علمی ما را به سوی خداشناسی دعوت کرد هر علمی که باشد، آن از نظر خدا و دین، دارای ارزش است، اما اگر علم، ما را از خدا دور کرد، آن علم وبال است.
- طلاب، دانشجویان، دانش آموزان و معلمان در مسیر علم به خوبی حرکت کرده و این را لطف و احسان پروردگار بدانید که خداوند شما را برای این منظور انتخاب نموده است.
- علم ما باید توأم با عمل باشد؛ زیرا که اگر اینگونه باشد میتواند دلها را زنده کند. حضرت مغاذبنجَبل(رض) فرمودند: علم، سبب زندگی دلها و زنده شدن قلبها از ناتوانی میشود و چراغی برای بصیرت درون انسان از ظلمات است.
- متاسفانه مشاهده شده است که نسبت به مکاتب مساجد که زیر نظر امور مکاتب حوزه علمیه احناف خواف است کوتاهیهایی میشود و خانوادهها رغبتی برای ثبت نام فرزندانشان در این کلاسها ندارند؛ در صورتی که برای کلاسهای متفرقه علمی، هزینههای بسیار میکنند که در جهت رشد و تعالی فرزندان بسیار خوب است، اما باید اولویت برای قرآن و آموختن مسائل دینی باشد.
- رسول اکرم(ص) برای معلمین و عالمان میفرمایند: معلمین در مقابل امانتهایی که به آنها سپرده شده الگو هستند و در مقابل کاستیهایی که دانشآموزشان در امور دین داشته باشد مسئولاند.
- پیامبر(ص) در روایتی دیگر فرمودند: در مقابل عالم و معلمی زانوی تلمذ بزنید که شما را به سوی پنج خصلت دعوت نماید؛ از شک و شبهه به سوی یقین، از تکبر به تواضع، از دشمنی و اختلافافکنی به سوی خیر و وحدت، از ریا و تزویر به سوی اخلاص و از رغبت به دنیا و مادیات، به زهد و تقوا.
- حضرت علی مرتضی(رض) در نصایحی به طلاب علم میفرمایند: از استاد خود سوال بسیار و بی مورد نپرسید، اسرار وی را فاش نکنید، غیبت شخص دیگری را نزد او نیاورید و به دنبال لغزشهای آن نباشید.
دستهبندی نشده
اگر علم، ما را از خدا دور کرد، آن علم وبال است – حوزه علمیه احناف خواف
احناف خواف1402-03-090 نظر020
اشتراک گذاری