وی اظهار داشت: صفت اخلاص نیازی به قدرت و مادیات ندارد، بلکه شخص با تلاش میتواند تحول درونی در خود ایجاد کند و بر اثر اين تحول درونی، جامعه را نیز متحول کند.
اصحاب پیامبر اکرم(ص) با داشتن صفت اخلاص، در کمتر از نیم قرن توانستند در کمترین زمان ممکن، شرق و غرب جهان را به زانو درآورند و هدایت و دین اسلام را به اکثر نقاط جهان برسانند. بنابراین ما باید دقت کنیم و بدانیم که الله متعال نهان و آشکار انسانها را ميداند. نظر و توجه الله تعالی به نیت انسانهاست؛ پس چه خوب است اخلاص را در خود ایجاد کنیم و اگر قبلاً اعمال ما ریاکارانه بوده است توبه کنیم و یقین بدانیم که عمل بدون اخلاص در نزد الله دارای ارزش نیست.
وی در تعریف اخلاص گفت: اخلاص یعنی اینکه انگیزه تصمیمگیریها فقط برای رضای الهی باشد و بس. بنابراین تمامی عبادات و کارها باید فقط برای رضایت الله متعال باشد.
حضرت جنید بغدادی(رحمهالله) در مورد اخلاص میفرماید: اخلاص رازیست بین خدا و بندهاش؛ نه فرشتگان از آن باخبرند که بنویسند و نه شیطان از آن اطلاع دارد که آن را از بین ببرد. اخلاص را فقط خود شخص و پروردگارش میداند.
مولوی باهیئت در ادامه به آیات متعددی از قرآن کریم در مورد اخلاص اشاره کرد و افزود: الله متعال در سوره زمر آیه 11 میفرماید: “قل انی امرت ان اعبدالله مخلصا له الدين” ای پیامبر(ص) بگو که من مامور هستم که فقط الله را عبادت کنم و دین را خالص برای پروردگار قرار دهم.
همچنین در سوره غافر آیه 14میفرماید: “فادعوالله مخلصين له الدين و لو کره الکافرون” ای مومنان فقط الله را بخوانید در حالیکه دین را خالص برای او قرار میدهید.
درسوره اعراف آیه 29 خداوند متعال میفرماید: “قل امر ربی بالقسط و اقیموا وجوهکم عند کل مسجد فادعوه مخلصين له الدين” ای پیامبر(ص) اعلام کن که ای مومن، این را بگو که رب من مرا به عدالت امر نموده است و نفستان را در موقع هر عبادتی متوجه الله تعالی کنید و این را بدانید که همان طور که شما را آفریده همان طور به سمت الله بر میگردید.
پیامبر خدا(ص) از صحابه(رض) سوال کردند، میدانید خبر زمین چیست؟ عرض کردند: الله و رسول خدا داناتراند. فرمودند: آن است که در آن جا زمین به سخن میآید که فلان انسان در فلان روز بر روی من چنین گناهی را مرتکب شده است.
این مدرس حوزه علمیه احناف خواف در زمینه اثرات اخلاص بر انسان خاطرنشان کرد: اولین اثر پربرکت اخلاص، در امان بودن انسان از شیطان است.
همچنین انسانهای مخلص، از رزق و روزی ویژه در نزد الله برخوردارند و از محاسبه روز قیامت در امان خواهند بود. چنانچه الله متعال میفرماید: “و ما تجزون الا ما کنتم تعملون” ای انسانها عذاب به شما نمیرسد مگر به همان اندازه که عمل نمودید و فقط بندههای مخلص ما در اماناند.
یکی دیگر از آثار اخلاص، در امان بودن انسان از فتنههاست. همه میدانیم که در این زمان بر هدایت و مسیر مستقیم بودن کار سختی است، ولی انسان مخلص به آسودگی در جاده هدایت گام برمیدارد. چنانچه الله متعال میفرماید: “الذين آمنوا ولم یلبسوا ایمانهم بظلم” آنانی که خالصانه ایمان آوردند و ایمانشان را با شرک آلوده نکردند آنها در امن و امان الهی قرار دارند و راه یافته اند.
همچنین انسانهای مخلص در روز قیامت و در زمان هول و وحشت آن روز، هیچ ترس و اندوهی ندارند. چنانچه الله متعال میفرماید: “بلی من اسلم وجهه لله و هو محسن” آنانی که با تمام وجود متوجه ذات رب العالمين شدند و اعمال خالصانه انجام دادند پاداش آنها نزد الله است؛ هیچ ترسی بر آنها نخواهد بود و غمگین نخواهند شد.
مولوی باهیئت در زمینه دیگر آثار اخلاص یادآور شد: شخص مخلص از فحشا محافظت میشود. همچنین انسانهای مخلص در مقابل یک عمل اندک پاداشهای بیشماری دریافت میکنند. چنانچه الله متعال میفرماید: “مثل الذين ینفقون اموالهم في سبیل الله کمثل حبه انبتت سبع سنابل فی کل سنبلة مائة حبة” آنانی که اموالشان را در راه الله خرج میکنند آن مال اندک مانند دانه است که هفت خوشه از آن بروید که در هر خوشه صد دانه باشد، این را الله تعالی برای کسی که بخواهد مضاعف میکند و الله واسع و علیم است. از دیگر آثار اخلاص این است که انسان را محبوبالقلوب میگرداند.
سخنران این هفته نمازجمعه اهل سنت خواف خطاب به نمازگزاران تاکید کرد: اگر میخواهیم از فتنههای آخرالزمان و شر شیطان در امان باشيم، و اگر خواهان نعمتهای الهی در بهشت هستیم و از حساب و کتاب روز آخرت در امان باشیم، اگر پاداش چندین برابر عمل خود را از الله متعال میخواهیم فقط و فقط با صفت اخلاص میسر میشود و بس.
وی در پایان ضمن تبریک هفته معلم و هلال احمر خاطر نشان کرد: الحمدلله نتیجه عملکرد دانشآموزان این منطقه و کسب مقامات قرآنی متعدد، حاکی از داشتن معلمانی دلسوز در منطقه است. همچنین زحمات و خدمات سازمان هلال احمر ستودنیست و در صورتی که با اخلاص توام باشد، نزد الله متعال عبادت محسوب میشود.
مولوی باهیئت در زمینه انتخابات یادآور شد: با توجه به نزدیکبودن زمان انتخابات، چه خوب است از الله متعال بخواهیم که آنچه رضای اوست را رقم بزند و مراقب باشیم برای رسیدن انسانها به موقعيت، الفت و صمیمیت تبدیل به کینه و عداوت نشود.
دیدگاهتان را بنویسید