امید هر شخص مومن و مسلمان در روز قیامت، شفاعت رسول الله است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولانا حبیب الرحمن مطهری در خطبه های نماز جمعه 15 فروردین‌ماه اهل‌سنت شهر خواف، پیرامون حفظ دستاوردهای ماه مبارک رمضان و مسئله رؤیت هلال ماه به ایراد سخن پرداختند.

مدیریت حوزه علمیه احناف خواف در ابتدا ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات مومنان در ماه مبارک رمضان، فرمودند: انسان‌ها در اعمال خیر و به خصوص در بهره‌مندی از این ماه معنوی، همان طور که خدای متعال حالات انسان‌ها را بیان می‌فرماید سه گروه هستند؛ منهم سابق بالخیرات و منهم مقتصد و منهم ظالم لنفسه.

ایشان در ادامه افزودند: گروه اول کسانی هستند که در اعمال صالحه سابق و پیشرو هستند. در ماه مبارک رمضان انسان‌هایی بودند که در روزه گرفتن، نماز خواندن، تلاوت قرآن، ایثار کردن و برآوردن نیازهای انسان‌ها جلو بودند و این وقت را مغتنم شمردند و خوب استفاده کردند.

مولانا مطهری در بیان گروه دوم و سوم گفتند: یک گروه از انسان‌ها مقتصد یا میانه هستند و گروه سوم بنا به تعبیر الهی انسان‌هایی‌اند، ظالم لنفسه یعنی بر نفس خود ظلم کردند اما نه بر خدا. این افراد نسبت به احکام الهی روزه و نماز، شعائر اسلامی و تلاوت قرآن توجهی نداشتند؛ که ما حُسن‌ظن داریم که ا‌ن‌شاءالله در شهرستان ما گروه سوم وجود نداشته و به هر حال اگر هم بوده باید توبه و استغفار بکنیم.

مدیریت حوزه علمیه احناف خواف قرآن مجید را مهمترین دستاورد ماه مبارک رمضان برشمردند و بیان داشتند: آنچه که پس از ماه رمضان مهم است، حفظ دستاوردهای این ماه است و یکی از دستاوردهای مهم رمضان، قرآن کریم است.

ایشان خاطرنشان کردند: در ماه مبارک رمضان تلاوت قرآن داشتید. در قرآن دوره‌ها شرکت کردید و توجه به قرآن داشتید، این مسئله را در بعد از رمضان هم باید محکم بگیرید و روزانه برای خود یک مقداری از صفحات قرآن را تعیین و تلاوت کنید.

مولانا مطهری با تاکید بر جایگاه قرآن کریم فرمودند: امید هر شخص مومن و مسلمان در روز قیامت شفاعت رسول اللهﷺ است یعنی هر مومن در روز قیامت وقتی که از همه امور ناامید می‌شود امید دارد که رسول اللهﷺ برای او شفاعت کنند و رسول اللهﷺ برای اهل کبائر یعنی گناهکاران ان‌شاءالله شفاعت خواهند کرد.

مدیریت حوزه علمیه احناف خواف در ادامه تصریح کردند: ما باید سعی کنیم شفاعت رسول اللهﷺ تبدیل به شکایت نشود. همان طور که قرآن می فرماید «وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا» در روز قیامت رسول اللهﷺ شکایت خواهند کرد که تعدادی از قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و به قرآن توجه نکرده و تلاوت نکردند.

ایشان دیگر دستاورد ماه رمضان را حضور در نمازهای جماعت مساجد عنوان کردند و گفتند: یکی دیگر از دستاوردهای ماه مبارک رمضان حضور در جماعات و مساجد بود. این را بر خود لازم بگیرید و ترک نکنید. همانطور که در ماه مبارک رمضان در نمازهای جماعت حضور داشتید حال نیز باید به همان صورت باشد. همچنین از دیگر دستاوردهای ماه مبارک رمضان توجه به نیازمندان بود که این مسئله را باید در غیر ماه رمضان نیز مورد توجه قرار دهید.

اظهار نظر در رابطه با رؤیت هلال ماه را به متخصصان آن بسپارید

مولانا مطهری در بخش دیگر سخنانشان به بیان مسئله رؤیت هلال ماه در آغاز و پایان ماه رمضان پرداختند و بیان داشتند: مسئله ماه و رویت آن یک موضوع تخصصی است که مربوط به اهل فن و دانشمندانی است که به علم نجوم و فلکیات مهارت دارند.

مدیریت حوزه علمیه احناف خواف در ادامه افزودند: با توجه به تخصصی بودن این امر، از این جهت عموم مردم نباید وارد این مساله بشوند و هر کس یک نظری بدهد چون مسئله تخصصی است و اهل فن باید نظر بدهند. در این زمان می‌بینیم وقتی که چنین مسائلی پیش می‌آید همه ورود پیدا کرده و اظهار نظر می‌کنند. این موضوع را به اهل فن و کسانی که تخصص دارند واگذار کنید که آنها نظر بدهند و ما نباید اذهان خود را مشوش کنیم.

ایشان خاطرنشان کردند: ما اهل سنت شرق کشور در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان و بخش‌هایی از شمال کشور حنفی هستیم و همۀ ما باید اتحاد رویه داشته باشیم. مجمع فقهی اهل‌سنت و ستاد استهلال اهل‌سنت مرکزیت آن در زاهدان است و حوزه علمیه احناف خواف در کنار دیگر مدارس دینی و دارالافتاء‌های معتبر نیز در آن عضو است تا در مسائل تصمیم واحدی گرفته شود و در این چنین موارد و مسائلی عزیزان سعی کنیم که اتحاد رویه داشته باشیم.

مولانا مطهری تصریح کردند: من معتقد هستم، آن کسانی که در این طور مواقع تشویش اذهان می‌کنند و فکر مردم را مشوش می‌کنند، خیرخواه امت اسلامی نیستند. همه‌ی ما باید خیرخواه یکدیگر بوده و با هم متحد و یکی باشیم.

مدیریت حوزه احناف خواف بیان داشتند: در مسئله اعلان شروع و پایان رمضان سه گروه با سه دیدگاه متفاوت وجود دارد که یک گروه محاسبات نجومی و تولد ماه را ملاک قرار می‌دهند و از چند روز قبل، رمضان یا عید را اعلام می‌کنند و گروهی دیگر رؤیت با چشم مسلح و گروه سوم رؤیت با چشم غیر مسلح را اعتبار می‌دانند. با توجه به این موارد باید گفت که این مسئله تخصصی و مربوط به اهل فن است و ما حنفی هستیم و باید معتقدات خود را رعایت کنیم چونکه نمی‌شود هرکس مجتهد باشد و در این خصوص نظر بدهد.

ایشان در پایان گفتند: الحمدلله در شهرستان خواف این وحدت رویه وجود داشته و دارد و معتکفین تا آخرین روز رمضان در مساجد حضور داشتند و تراویح اقامه گردید و روز یکشنبه را نیز روزه گرفتند که از این بابت جای تقدیر و تشکر دارد. باید از شما مردم عزیز تقدیر و تشکر کنیم و سعی و تلاش ما باید بر همین باشد که همه ما در این محدوده‌ای که عرض شد با هم وحدت رویه داشته و متحد باشیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *