پیرامون فضایل و برکات قرآن مجید

مولوی مسلمان در مقدمه سخنان خویش گفت: ماه مبارک رمضان است و در این ماه مبارک، قرآن مجید نازل شده است؛ بنابراین برای اینکه از برکات و فضایل قرآن مجید بهره‌مند شویم باید به گذشته برگردیم.
ایشان افزود: از زمان خلقت انسان، الله تعالی میل به جستجو‌کردن حقایق را در فطرت انسان نهادینه کرده است، زیرا انسانها همیشه خود را ناقص تلقی می‌کنند و دنبال وسیله‌ای برای یافتن جواب پرسش‌های خود هستند. به همین علت الله‌تعالی انبیا را فرستاد تا شریعت الهی را به مردم آموزش دهند.
ایشان ادامه داد: زمانی‌که کفر، الحاد و بت پرستی تمام جزیرةالعرب را فرا گرفته بود الله تعالی در آن دوران سخت به نبی خود دین را تعلیم داد و قرآن را بر قلب ایشان نازل کرد که اولین آیه این است: “اقرا باسم ربک الذی خلق” اولین پیامی که الله تعالی در کلام خود یادآور می‌شود تعلیم و تعلم است. وقتی پیامبر خدا(ص) از غار حرا برمی‌گردند در حالی‌که به ایشان دستور رسالت داده شده بود در کوه صفا و مروه حضور پیدا کرده و سران قریش را جمع کردند و فرمودند: اگر من بگویم پشت این کوه دشمن است باور می‌کنید؟ مردم گفتند: بله؛ شما امين و راستگو هستید. سپس فرمودند: “قولوا لااله الا الله تفلحوا” اما مردم شروع به سنگ پرتاب‌کردن و ناسزا گفتن به ایشان کردند.
مولوی مسلمان خاطرنشان کرد: پیامبر خدا(ص) در مدت ۱۳ سال تلاش کردند تا قلوب مردم را جذب خداشناسی، توحید، عدالت و شریعت مقدس اسلام کنند اما کفار دست به آزار و اذیت پیامبر(ص) زدند تا بتوانند به اهداف شوم خود همچون ظلم و تعدی و تجاوز به دختران را ادامه دهند، اما پیامبر اکرم(ص) قلب مردم را تسخیر کردند و یارانی چون ابوبکرها و عمرها را تربیت کردند.
مدیر حوزه تعلیم‌القرآن نشتیفان در بیان صفات مومنان واقعی اظهار داشت: خداوند متعال می‌فرماید: “انما المومنون الذين اذا ذکر الله وجلت قلوبهم” اولین صفتی که الله تعالی در این آیه برای مومنان بیان می‌کند این است که وقتی نام خدا برده می‌شود در قلب مومن خوف از الله پیدا می‌شود و قلبش جلا می‌یابد. شخص مومن در مقابل دستورات و فرامین الهی سر تعظیم فرود می‌آورد.
ایشان افزود: در مدینه فاضله زمانی که مردم علاقه خاصی به نوشیدن شراب داشتند وقتی الله تعالی دستور تحریم شراب را داد افرادی که به خوردن شراب عادت و علاقه خاصی داشتند شراب را کنار گذاشتند و بُطری‌های شراب را شکستند.
دومین صفت مومنان واقعی طبق آیه قرآن “واذا تلیت علیهم آیاته زادتهم ایمانا” این است که وقتی قرآن بر آنها تلاوت می‌شود قلب‌های آنان شارژ می‌گردد و قوه ایمانی در قلب آنان تقویت می‌شود.
صفت سوم مومنان واقعی کسانی هستند که بر خدا اعتماد و توکل می‌کنند و نماز را برپا می‌دارند؛ نمازی که با شرایط و ضوابط و خوف از خدا انجام می‌گیرد.
سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف تصریح کرد: شخص مومن وقتی به نماز می‌ایستد ترس از خدا در دلش رسوخ می‌کند. حضرت عایشه(رض) روایت می‌کنند: پیامبر اکرم(ص) در نیمه‌های شب بلند شده و به خواندن نماز مشغول می‌شدند؛ به اندازه‌ای در نماز اشک می‌ریختند که گریه ایشان مرا از خواب بیدار می‌کرد. سوال کردم: یا رسول الله چرا گریه می‌کنید؟ فرمودند: ای عایشه، وقتی من به نماز می‌ایستم در سمت راستم بهشت و در سمت چپم دوزخ را می‌بینم، در پشت سر عزرائيل و در روبه‌رو لقای پروردگار را مشاهده می‌کنم.
آخرین صفت مومن واقعی این است که از آن چه خدا به ایشان داده است در راه خدا انفاق می‌کنند و زکات خود را پرداخت می‌نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *