مالی که از راه ربا به دست می‌آيد حرام است؛ هر چند در راه پسندیده‌ای خرج شود.

وی اظهار داشت: خداوند متعال برای نیکی رساندن به انسانها و مخلوقات، سه مرحله را بیان داشته است. در اولین مرحله، خداوند متعال می‌فرماید: بعضی از انسانها افرادی هستند که بخل همراه با حرص دارند؛ نه تنها در میدان نبرد و جنگ حاضر نیستند با جان خود اسلام و مسلمین را یاری کنند، بلکه کمک مالی هم در این زمینه نمی‌کنند. خداوند متعال این خصلت را از صفات انسانهای منافق برشمرده است.

خداوند متعال می‌فرماید: انسان بخیل، انسانی است که در هر زمینه‌ای بخل می‌ورزد؛ نه تنها در بُعد جانی و مالي حاضر نیست به کسی کمک کند، حتی در بُعد فکری نیز به کسی مدد و یاری نمی‌رساند. در حالی‌که رسول اکرم(ص) می‌فرمایند: کسی که مشوره‌ای از او خواسته می‌شود باید کمال امانت‌داری را رعایت کند و با امانت کامل، اطمینان و درستی مشوره دهد.

مولوی شرافتمند خاطرنشان کرد: امروزه در کشورهای اسلامی همچون ميانمار، سوریه، عراق و … شاهد مشکلات فراوان مسلمانان هستیم؛ مسلمانان را به قتل می‌رسانند و خانه‌های آنان را به آتش می‌کشند و بدترین جنایت‌ها را بر سر مسلمانان می‌آورند. بنابراین ما باید خیرخواه برادر مسلمان خود باشیم و تنها کاری که از ما برمی‌آید، این است که برای مسلمانان مظلوم و داغدیده‌ جهان اسلام دعا کنیم و عدم دعا برای آنها بخل محسوب می‌شود.

پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: کسانی که در زمین نسبت به هم‌نوع خود و دیگران، رحم و مهربانی می‌کنند، خداوند متعال رحمت خود را نصیب آنها می‌گرداند.

وی در بیان گروه دوم اظهار داشت: گروه دوم، افرادی هستند که مردم را از کارهای خیر باز می‌دارند؛ نه تنها خودشان به دیگران خیری نمی‌رسانند، بلکه اگر کسی بخواهد به کسی خیری برساند مانع او می‌شوند. این از صفات شیطان است، و چه بسا از بخل نیز خطرناک‌تر است.

وی در زمینه گروه سوم گفت: سومین گروه انسان هايی هستند که برای انجام کارهای معروف و پسندیده، از یکدیگر سبقت می‌گیرند و این خصلت انبیای الهی است.

مولوی شرافتمند تأکید کرد: بنده مسلمان باید تلاش کند تا در بُعد خیر رساندن به دیگران، پیشی بگیرد. به دنبال کارهای معروف و پسندیده باشد و سعی در سبقت از دیگران داشته باشد. نه اینکه در شر، فتنه‌گری، گناه و معصیت از یکدیگر سبقت بگیرند، که متاسفانه امروزه بخش عظیمی از مردم، درصدد سبقت گرفتن از یکدیگر در شر و پستی هستند.

این مدرس حوزه علمیه احناف خواف در ادامه خاطرنشان کرد: ظلم و اجحاف و حق کشی برادر مسلمان گناه است. پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: خداوند متعال به انسان ظالم چند روزی مهلت می‌دهد، و زمانی که این انسان را بگیرد، هیچ‌گاه رهایش نخواهد کرد و خداوند متعال او را با چالش‌ها، مشکلات، حوادث و بدبختی‌ها گرفتار خواهد کرد.

وی در ادامه به رباخواری اشاره کرد و خطاب به نمازگزاران تأکید کرد: مالی که از راه ربا به دست می‌آيد حرام است؛ هر چند در راه مفید و پسندیده‌ای خرج شود.

در روایتی از ابوهریره (رض) نقل شده است که پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: زمانی‌که انسان صالحی که از راه حلال مالی را به دست آورده است، پای خود را بر روی رکاب حیوان می‌گذارد و به قصد حج خانه خدا به راه می‌افتد و می‌گوید: ای الله، من در حضور ایستاده ام. فرشته‌ای از آسمان ندا می‌دهد: آمدنت مبارک باد و خداونند متعال آمدنت را پذیرفته است. توشه تو و حیوانی که با او می‌خواهی به سفر بروی حلال است؛ پس حج تو مقبول و پذیرفته شده است.

اما انسانی که از راه حرام و معصیت و تلف کردن حق برادر مسلمان، مالی را به دست آورده است، پای خود را بر روی رکاب حیوان می‌گذارد و می‌گوید: خدایا من در حضور ایستاده ام. فرشته‌ای از آسمان ندا می‌دهد: آمدنت نامبارک؛ آمدنت مورد پذیرش خدا نیست؛ مال تو حرام است و حج تو قبول نمی‌شود.

اگر انسانی از راه گناه و معصیت و تلف کردن حق برادر مسلمان، مالی به دست آورد، اگر سالی چند بار هم به حج برود، اثر آن مال حرام را نمی‌تواند از بین ببرد و نباید تصور کند چون به حج رفته است، تمام گناهان او بخشیده شده است. این حج رفتن‌ها بسیار خوب است، اما بشریطی که با مال حلال باشد.

وی در ادامه به تقسیم اموال اشاره کرد و افزود: متاسفانه مشاهده شده که برخی از پدران، قسمت خوب مال را به پسر خویش می‌دهند و دختران خود را محروم می‌کنند. اگر پسر واقعاً فرزند همین پدر است، دختر نیز فرزند همین پدر و مادر است و خدا برای او حقی تعیین کرده است.

پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: کسی که سهم‌الارث کسی را غصب کند، خداوند متعال او را از بهشت محروم می‌کند.

سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف در بخش دیگر سخنان خویش نسبت به ادا کردن حق دیگران خاطرنشان کرد: از دیگر مسائلی که در جامعه ما بسیار رواج پيدا کرده است، مسئله ندادن بدهکاری است. عذر بدتر این‌که حتی کسانی هستند که قصد دادن بدهکاری خود را هم ندارند، البته افراد کم بضاعت و فقیر از این قاعده مستثنی هستند که به فرموده خداوند متعال: « و ان کان ذو عسره فنظره الی میسره»؛ بهتر است به آنان مهلت داده شود.

مولوی شرافتمند نسبت به ادا کردن زودهنگام مزد کارگر تاکید کرده، افزود: خداوند متعال در روز قیامت از سه نفر شاکی است که یکی از آن سه نفر، کسی است که شخصی برای او کار کرده، ولی موقع ادا کردن مزد، به او چیزی پرداخت نکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *