تقوا و اخلاص، ملاک و معیار قبولیت است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی احناف خواف، حضرت مولانا حبیب‌الرحمن مطهری، مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف، در خطبه‌های نماز جمعه (۳۱ خردادماه ۱۳۹۸) روستای چهارده – از توابع شهر خواف -، ضمن تشکر از مردم عزیز این روستا جهت کمک به حوزه علمیه احناف خواف، پیرامون “حسادت” فرمودند: خداوند متعال می‌فرماید: “وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ ابْنَيْ آدَمَ بِالْحَقِّ إِذْ قَرَّبَا قُرْبَانًا فَتُقُبِّلَ مِنْ أَحَدِهِمَا وَلَمْ يُتَقَبَّلْ مِنَ الْآخَرِ قَالَ لَأَقْتُلَنَّكَ قَالَ إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ”(مائده) ای پیامبر، برای امت واقعه دو فرزند حضرت آدم(ع) – هابیل و قابیل – را بگو (که یکی از آن دو به دیگری حسادت ورزید و باعث شد تا او را به قتل برساند) زمانی‌که پیش خداوند قربانی‌ای را ارائه کردند، از یکی از آن دو قبول شد و از دیگری قبول نشد و ( در نتیجه، کینه و حسادت شروع شد) گفت: تو را به زودی به قتل می‌رسانم. (برادر دیگر) گفت: «(من چه گناهی دارم؟ زیرا) قطعاً و یقیناً خداوند متعال از پرهیزگان و متقین قبول می‌گرداند.
ایشان افزودند: هابیل، شخصی متقی و دارای ایمان راسخ بود، اما هابیل، شخصی بود که از ایمان راسخ، و خدا ترسی برخوردار نبود و در عوض، پرخاشگر و دنبال دعوا و اختلاف بود.
خداوند متعال در آیه بعد می‌فرماید: “لَئِن بَسَطتَ إِلَيَّ يَدَكَ لِتَقْتُلَنِي مَا أَنَا بِبَاسِطٍ يَدِيَ إِلَيْكَ لِأَقْتُلَكَ إِنِّي أَخَافُ اللَّهَ رَبَّ الْعَالَمِينَ” اگر تو برای کشتن من، دست دراز کنی، من هرگز به قتل تو دست نمی‌گشایم، چون از پروردگار جهانیان می‌ترسم!
مولانا مطهری خاطرنشان کردند: علما در مورد این آیات می‌نویسند: از این آیات دو درس می‌توان گرفت؛ اول اینکه: تقوا و اخلاص، ملاک و معیار قبولیت است، دوم: مذمت حسد و کینه در میان یکدیگر.
از حضرت عامر (رض) سوال کردند: شما که اینقدر پایبند به عبادات هستید، چرا زیاد گریه می‌کنید؟ جواب دادند: زنگ خطر “انما یتقبل الله من المتقین” همیشه در گوشم است. می‌ترسم که از متقین نباشم و اعمالم مورد قبول حق قرار نگیرد.
ریاست مجمع فقهی اهل سنت خراسان رضوی پیرامون “پیامدهای حسادت” فرمودند: حسد باعث می‌شود تا شخص بر علیه برادر مسلمانش سخنی نادرست یا رفتاری غیر واقعی انجام دهد، یا بددعایی او را بکند یا اینکه بر علیه او پیش مقامات قضایی رفته و علیه او شهادت به دروغ بدهد.
پیامبر اکرم(ص) در بیان “نکوهش حسد” می‌فرمایند: حسد، چنان حسنات و نیکی‌ها را از بین می‌برد، چنانچه که آتش، هیزم را می‌سوزاند و از بین می‌برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *