باید دست بکشند افرادی که نماز جمعه را ترک می‌کنند.

مولوی عبدالستار نیکخوی گفت: خداوند متعال در قرآن سوره ای را به اسم جمعه نازل کرد که این نشان دهنده اهمیت بالای این روز است و در آیه ای که قرائت شد می فرماید: ای کسانی که ایمان آورده اید به محض اینکه برای نماز جمعه صدا زده شد بشتابید بسوی ذکر خداوند و کسب و کار خود و همه مسائل دیگر را رها کنید و این برای شما بهتر است اگر واقعیت را بدانید. همچنین رسول اکرم(ص) در حدیثی بیان می فرمایند که: بهترین روزی که از روز های هفته خورشید بر آن طلوع کرده، جمعه است و اتفاقات خلقت انسان و ورود حضرت آدم و حوا به بهشت و رخداد اخراج موقت آنان از بهشت هر دو در روز جمعه بوده است.
ایشان افزود: پیامبر (ص) فرمودند: که ما آخرین امت هستیم اما در روز قیامت اولین امت خواهیم بود که وارد بهشت می شویم هرچند که امت های پیشین کتاب های آسمانی داشتند و کتاب آسمانی ما یعنی قرآن پس از آنها نازل شده است ولی در قرآن بود که روز جمعه برای عبادت مخصوص تعیین شد و در امت های قبل اختلاف نظر بود همانطور که یهودیان روز شنبه و مسیحیان روز یکشنبه به عبادت می پردازند.
ایشان ادامه داد: در بعضی احادیث وعده های بسیار سختی برای کسانی که جمعه را ترک می‌کنند آمده است؛ همانطور که نبی اکرم (ص) روزی در منبر نماز جمعه فرمودند: باید دست بکشند افرادی که نماز جمعه را ترک می‌کنند و اگر چنین نکنند خداوند بر قلب آنان مهر میزند، مهری که سخن حق نمی‌شوند و درک نمی‌کنند. شرکت در نماز جمعه بر مردان بالغ و عاقلی که مسافر نباشند لازم و واجب است جز غلام یا برده ای که به اختیار خود نیست، زنان، نابالغان و افراد مریض و بیمار که نماز جمعه بر آنان واجب نیست. از اعمال روز جمعه که پیامبر قبل از نماز جمعه انجام می دادند غسل، آراستگی و خوش بویی است که در اوایل اسلام جزو فرائض و واجبات بود اما بعدا سنت و مستحب شد.
ایشان تصریح کرد: زود رفتن به محل ادای نماز جمعه دارای فضیلت های بسیار است و فرشتگان مخصوصی از لحظه اذان تا هنگامی که خطیب بر روی منبر می‌نشیند که به ایراد خطبه بپردازد بر درب های مسجد جامع یا مصلی با دفاتری مقرر می‌شوند تا نام افرادی که زود به مسجد می‌آیند را بنویسند و این زمان به پنج قسمت تقسیم می شود؛ که بر حسب فضیلت قسمت اول به اندازه قربانی شتر، قسمت دوم قربانی گاو، قسمت سوم قربانی گوسفند، قسمت چهارم قربانی خروس و قسمت پنجم قربانی تخم مرغ اهمیت و ثواب دارد و با شروع خطبه فرشتگان دفاتر خود را بسته می‌کنند و برای استماع خطبه در بین صفوف مسلمانان می‌نشینند و از شروع خطبه به بعد اگر کسی به مصلی بیاید برایش ثوابی ندارد و وظیفه اش را ادا کرده است. در باب اهمیت صفوف نماز پیامبر(ص) می فرمایند: افرادی که همیشه متمایل به حضور در صفوف آخر هستند خداوند در هنگام نزول رحمت آن ها را در آخر قرار می‌دهد. صفوف نماز باید برابر، صاف و کامل باشد و اگر صفوف ناقص باشد نماز نیز ناقص است. استماع خطبه به حدی مهم است که با شروع خطبه نماز، سخن گفتن و انجام هرگونه حرکات که مخالف استماع خطبه باشد ممنوع است.
مدرس محترم حوزه علمیه احناف خواف: از جانب حوزه علمیه از همه مسلمانان متدین شهر و اطراف که در بحث گوشت قربانی کمک های شایانی به حوزه علمیه داشتند تقدیر و تشکر کرد و یادآور شد که: از نیمه شهریور ماه جاری دروس حوزه علمیه شروع می شود و در حوزه علمیه احناف خواف که یکی از بزرگترین و زبانزد ترین حوزه در بین حوزه های علمیه اهل سنت کشور است، طلاب بسیاری از استان های خراسان و دیگر نقاط کشور مشغول به تحصیل اند و خیلی خوب است که از خود شهر خواف هم طالب علم داشته باشیم، همچنین در قسمت شبانه شرایط بسیار خوبی برای فرهنگیان و سایر اقشار که فرصت حضور در دوره های دائمی حوزه را ندارند، فراهم است تا به تحصیل علوم دینی بپردازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *