با تعصّب و تشتّت امری به نتیجه نخواهد رسید

از این که به برکت ماه مبارک رمضان، صلح و صفایی در آن ماه بین مردم این روستا به‌وجود آمد یک نوع رحمتی از جانب الله بود که این امر مهم که برگرفته از قرآن و سنت بود، را در قلب شما القا کرد و صلح و آشتی برقرار شد.
خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ» مومنین همه برادر هستند و اعضای یک تن هستند؛ پس باید با همدیگر با صلح و صفا زندگی کنند.
مولانا مطهری افزودند: مومنین باید در کنار یکدیگر و با همدیگر باشند و اگر قرار باشد هر کس به سمت و جهتی حرکت کند آن وقت برای عالَم اسلام مصیبت است.
پیامبر اکرم(ص) در حدیثی می‌فرمایند: “صل من قطعک واعف عن من ظلمک و أحسن الی من أساء الیک” هر کس ارتباط خود را با تو قطع می‌کند تو خود را به او متصل کن و در مقابل، تواضع کن. هر کس که برای خدا تواضع و فروتنی کند خداوند متعال او را بلند می‌کند، و اگر کسی بر تو ستم کرده او را معاف کن و کسی که نسبت به تو بدی کرده تو به او احسان کن.
در حدیثی دیگر پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: مومنین به مثل جسد واحداند.
بنی آدم اعضای یکدیگرند / که درآفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار
ایشان ادامه دادند: دردی از این بدتر چیست که دو برادر از یکدیگر روی‌گردان باشند و به غیبت و تهمت یکدیگر گرفتار شوند؟!
مدیر حوزه علمیه احناف خواف فرمودند: هر کس برای اصلاح فاصله بین مومنان سعی و تلاش می‌کند سعی‌اش  ممدوح و پسندیده است.
مولانا سید ابوالحسن ندوی در سخنی می‌فرمایند: شخص مسلمان از مصائب و مسائلی که به او می‌گذرد تجربه حاصل می‌نماید، حتی از گناهی که انجام می‌دهد برمی‌گردد و پشیمان می‌شود، توبه و استغفار می‌کند و شاید از اول هم بهتر شود.
ایشان افزودند: انسان کامل اینطور نیست که اصلاً خطا نکند. حدیث است که می‌فرماید همه انسانها بنی آدم‌اند و بنی آدم نیز اهل خطا هستند، اما بهترین انسان کسی است که از گناهان خود نادم باشد و کمال انسانی در همین است.
خداوند متعال در مذمّت و نکوهش منافقین در زمان رسول الله(ص) می‌فرماید: در سال چند مرتبه آنها را آزمایش و امتحان می‌کنیم اما درس نمی‌گیرند، توبه نمی‌کنند و بیدار نمی‌شوند.
ریاست مجمع فقه اهل سنت خراسان رضوی یادآور شدند: خداوند متعال به شما محبت عنایت کرد و شما را بیدار نمود؛ پس این همبستگی را مستحکم بگیرید و خدا را بر این نعمت شکر کنید و پایبند باشید.
ایشان تاکید کردند: با تعصّب و تشتّت امری به نتیجه نخواهد رسید؛ پس در کنار یکدیگر برادروار از مشورت یکدیگر استفاده نموده و سعی شود که منکرات و محرمات در جامعه نباشد، زیرا دشمنان اسلام می‌خواهند از این طریق ما را از این دین منحرف ‌کنند تا رابطه مسلمانان با مسجد، نماز، قرآن و سنت قطع شود.
مولانا مطهری خطاب به علما فرمودند: به علما توصیه می‌شود که با مردم و در کنار مردم باشند و طوری رفتار نکنند که هر کدام راهی را در پیش بگیرند که خلاف وحدت امت اسلامی باشد، و به کسی که خواسته باشد خلاف وحدت راهی را انتخاب نماید، به او اجازه داده نخواهد شد.
ایشان افزودند: علمای محترم قدر خود را بدانند و با مردم باشند و یکدیگر را ارشاد و نصیحت نمایند تا اینکه خداوند متعال به همه عزت و کرامت عنایت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *