امر به معروف و نهی از منکر هم از مهم ترین نکاتی است که در مورد مشارکت از دیدگاه دین قابل بررسی است.

ایشان در مقدمه سخنان خویش گفت: الحمدلله دیروز برگزاری مراسم دستاربندی را داشتیم که تبلور تلاش مردم شریف و دین دوست بود و همچنین نتایج علمی و ثمرات دینی به بار نشسته علمای بزرگواری چون مرحوم مولانا شمس الدین مطهری رحمه الله بود که در شهرستان خواف برگزار شد. مشارکت عمومی مردم و لبیک گفتن به فرمان حضرت مولانا مطهری حفظه الله و ابراز علاقه نسبت به بار گذاشتن درخت علم بر همه شما مبارک باد.
سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف در ادامه به  ثمرات کار های اجتماعی اشاره کرد و افزود: از دید دانشمندان جامعه شناسی، مشارکت از مهم ترین عوامل تداوم بشریت است. با نگاه منصفانه و عاقلانه به مشارکت های اجتماعی متوجه می شویم که بعد از صرف هزینه این مبلغ برای مراسم بزرگ دستاربندی و توان جوانان، نبایستی فقط روی نقاط ضعف یک مسئله تمرکز کنیم؛ بلکه باید به عمل بزرگ آن که باعث اتحاد و همبستگی شد توجه کرد.
جامعه شناسان می‌گویند: دو عامل موثر، در مشارکت های عمومی وجود دارد: اول: نگرش نخبگان و بزرگان جامعه در قبال مشارکت است و عامل بعدی  انسجام اجتماعی در بین افراد تک تک جامعه است که در جلسه دستاربندی روز پنج شنبه که با حضور حتی سیاستمداران کشوری و علمای فرهیخته بود را مشاهده کردیم.
نکته دوم: اجتماع و خدمات مردم بود که هرچه بگوییم کم گفته ایم. همانطور که ریشه، اساس درخت است که آن را مستدام نگه داشته است بنابراین این انسجام و اتحاد مردم است که تنومندی درخت سعادت و معنویت را نشان همه افرادی که در این جلسه حضور داشتند و با رصد رسانه های مختلف آن را دریافتند داد.
مولوی عصار خاطرنشان کرد: مشارکت از دیدگاه قرآن نیز یکی از ضروریات است. قرآن کریم می فرماید :”تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثم و العدوان”
در امورات خیر حامیان یکدیگر باشید و همدیگر را معاونت کنید، اما آن جا که خلاف حکم خداست از همکاری  پرهیز کنید. قرآن کریم به مشورت بر مبنای رفتار اجتماعی و مشارکتی توجه خاص دارد. پیامبر(ص) در همه امور با ياران خویش مشورت می کردند.
قرآن کریم همچنین به مسئولیت پذیری در قبال یکدیگر اشاره کرده و می فرماید: “واتقوا الله و اصلحوا ذات بینکم” از پروردگار خود هراس داشته باشید و در رفتارهای اجتماعی اگر مشکلی به وجود می آید به فکر برقرار کردن صلح و آرامش باشید.
پیامبر(ص)فرمودند: کسی که دغدغه او برطرف شدن غم و درد مسلمین نباشد از ما نیست. همچنین فرمودند: تمام مخلوقات زیرخرجان پروردگار اند و دوست داشتنی ترین فرد نزد الله تعالی کسی است که نسبت به مخلوق پروردگار رحم بیشتری داشته و نفع بیشتری می رساند.
ایشان افزود: امر به معروف و نهی از منکر هم از مهم ترین نکاتی است که در مورد مشارکت از دیدگاه دین قابل بررسی است. دین ما دین فردی نیست، بلکه دستور اکید قرآن و سنت، امر به معروف و نهی از منکر است و این که خیرخواه مردم باشیم و سعادت آن ها را مدنظر داشته باشیم.
ایشان اظهار داشت: از فواید مشارکت های اجتماعی که جامعه شناسان به آن توجه دارند می‌توان به تعلقات اجتماعی اشاره کرد. وقتی مردم در اجتماع با یکدیگر رابطه نیکی داشته باشند و حامی یکدیگر باشند باعث می شود که احساس همدردی در جامعه رشد کند.
مولوی عصار یادآور شد: هر گاه  جلسه پنجم اردیبهشت ماه را به یاد آورید متوجه خواهید شد که چگونه مردم با یکدیگر در کمال صفا و صمیمیت همکاری می کردند. بدانیم که حتی از کمترین تا بالاترین هزینه های اجتماعی و صرف کردن مال و جان هر چند اندک در نزد الله اهمیت خاصی دارد. تعلقات اجتماعی یکی از ضرورت ها و ثمرات ارتباط اجتماعی است.
مدرس محترم حوزه علمیه احناف خواف ادامه داد: جامعه شناسان می گویند یکی دیگر از ثمرات اجتماعی، اعتماد اجتماعی است. از مهم ترین شاخصه های ارتباط جمعی اعتماد اجتماعی است. وقتی اعتماد در جامعه ای به وجود بیاید پذیرش متقابل هم در آن جامعه به وجود می آید مردم به علما و علما به مردم اعتماد پیدا می کنند. همچنین یکی دیگر از فواید مشارکت های اجتماعی در فرایند تعلیم و تربیت تبلور پیدا می‌کند. بسیاری از علما در این مراسم از مناطق مختلف تشریف آورده بودند و گزاره های دینی خود را به صورت شفاف و علمی برای مردم بیان می کردند. همچنین رسانه های گروهی که جوانان ما با کمترین امکانات بهترین توجه را از این جهت نمودند و به محض تمام شدن سخنرانی آن رادر کانال می گذاشتند و اطلاع رسانی می کردند.
حضرت علامه مفتی محمد قاسم قاسمی در صحبتی که در یکی از جلسات بین طلاب و فعالین رسانه ای داشتند فرمودند: امروز رسانه یکی از ضروری ترین جاهایی است که افراد زبده می‌توانند در آن فعالیت کنند.

حضرت مفتی محمد رفیع رحمه الله می فرمایند: کسی که مسیر رسانه را به عنوان شغل انتخاب کند قطعا یک شغل مقدس را برای خود برگزيده است. فرموده اند که در مسیر ابلاغ پیام الهی و فرموده های رسول خدا بیان و بنان می‌تواند کار کند. بيان، تاثیر شنونده های خود را دارد و زمان کمتری برای ماندگاری آن است، اما اثرات بنان که همان قلم و رسانه است، ماندگار و برای همگان تاثیر گذار است. لذا این مشارکت عمومی و تلاش بسیار مفید را به محضر تک تک مردم تبریک می‌گویم. لطف مردم عزیز در لبیک گفتن به فرمان سرور عالی قدر حضرت مولانا مطهری حفظه الله تعالی و خدمت آنان به تمام کسانی که آمدند، در نامه عمل آنان ثبت و ضبط خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *