احترام به مقدسات یکدیگر از مهمترین نکاتی است که باید اهل سنت و اهل تشیع نسبت به آن توجه کنند.

ایشان در مقدمه سخنان خویش خطاب به نمازگزاران گفت: پیامبراکرم(ص) فرمودند: بندگان الله متعال سه گروه‌اند: گروهی که خداوند را به علت ترس از وی پرستش می‌کنند، گروه دوم، گروهی هستند که خدا را به علت درخواست ثواب و پاداش از وی می‌پرستند و گروه سوم گروهی هستند که خدا را به علت محبت و دوستی با او پرستش می‌کنند و این عبادت بهترین نوع عبادت است.
علما و انديشمندان، ویژگی‌های مسلمان موحد را در سه چیز خلاصه کرده‌اند: اول: احترام و عمل به قانون و شریعت، دوم: تفکر و اندیشه، سوم: اخلاق.                     
مولوی موحدی در زمینه احترام و عمل به قانون خاطرنشان کرد: احترام به قانون که همان وحی الهی است به این معناست که انسان مسلمان بایستی به هر چه اسلام می‌گوید عمل کند، اگرچه آن خلاف میلش باشد.
یکی از بزرگان می‌نویسد: الله متعال پیامبر(ص) را از میان عرب‌هایی که متعصب بودند مبعوث کرد که فاقد دو چیز بودند: قانون و رهبر. پیامبر(ص) به عنوان رهبر عرب‌ها قانون شریعت اسلام را در بین آنها پایه‌گذاری کردند که تا امروزه وظیفه هر مسلمان احترام به قانون شریعت اسلام است.
ایشان افزود: صحابه به عنوان يک تکلیف به این دستورات نگاه نمی‌کردند، بلکه به عنوان یک انتخاب، عشق و علاقه به این قوانین نگاه می‌کردند.
مولوی موحدی در زمینه تفکر و اندیشه اظهار داشت: احادیث و آیات متعددی در مورد تفکر وجود دارد. کسی که دارای تفکر است حق را از باطل تشخیص می‌دهد. علما می‌فرمایند: آن قدر قرآن و احادیث بر صحابه پیامبر(ص) تاثیرگذار بود که وقتی یک غير مسلمان غربی، تمدن اسلام را مطالعه می‌کند به علت اوج تمدن اسلامی تصور می‌کند که این تمدن افسانه بوده است نه واقعیت.
علما در مورد علامه طبری می‌نویسند: اگر عُمر علامه طبری و مکتوباتش را محاسبه کنید آن قدر تعداد مکتوباتش زیاد است که معادل با نوشتن صد و بیست و هفت صفحه در روز است.
علما می‌گویند: در زمانه‌ای که خبری از دانش نبود تعداد انديشمندان زن مسلمان در صدر اسلام نصف مردان بود که در تاریخ کم‌نظیر است و این دلالت بر توجه و اهمیت اسلام به زنان دارد. پیامبراکرم(ص) فرمودند: دو سوم دین خود را از عایشه فرا بگیرید.                       
مدرس محترم حوزه علمیه احناف خواف در زمینه اخلاق تاکید کرد: سومین ویژگی انسان مسلمان اخلاق اوست. اخلاق یعنی هر چیزی را که مسلمان برای خود می‌پسندد برای ديگران نیز بپسندد.
وقتی حضرت عمر(رض) بیت‌المقدس را فتح می‌کنند مسیحیان ترسیدند از اینکه عمر فاروق کلیسا را خراب کند و آنها را بیرون بیندازد، اما عمر فاروق دامن خود را جلو می‌آورند و کلیسای مسیحیان را به همراه سربازان خویش مرتب می‌کنند و خطاب به مسیحیان می‌فرمایند: معبد شما تمیز شد و مشغول عبادت شوید.
ایشان افزود: اخلاق تنها به زبان نیست، بلکه به رفتار نیز است. سیدنا عمر با اخلاق خود نشان دادند که اگر می‌خواهید مسلمان باشید باید به همدیگر احترام بگذارید حتی به معبد مسیحیان.
مولوی موحدی در پایان سخنان خویش گفت: یکی از اخلاقیات اسلامی ما در این وضعیت اقتصادی این است که از این شرایط پیش‌آمده سوءاستفاده نکنیم و بر یکدیگر رحم کنیم. از احتکار بپرهيزيم که حرام قطعی است. خودمان بر خود رحم کنیم و به عنوان یک مسلمان اخلاق اسلامی داشته باشیم.
مولوی موحدی در بخش دیگر سخنان خویش در زمینه “ایام محرم” تصریح کرد:  در این ایام واقعات زیادی اتفاق افتاده است. قبل از شهادت حضرت حسین(رض) اتفاقات زیادی انجام گرفت که در تواریخ معتبر ثبت است. احترام گذاشتن به مناقب حضرت حسین(رض) جزو مشترکات تمام فرقه‌های اسلامی است؛ اما هر فرقه‌ای به نوعی نسبت به صحابه و اهل بیت پیامبر محبت و اعتقاد ویژه‌ای دارند.
ایشان افزود: همه مذاهب اسلامی اتفاق نظر دارند کسانی‌که به ایشان خیانت کردند و به شهادت رساندند مورد نفرین خدا قرار گرفتند.
ایشان تاکید کرد: اهل سنت بر این عقیده‌اند که برای هیچ‌کس حتی پیامبر اکرم(ص) که افضل‌البشر هستند مراسم خاصی ندارند و این دلیلی بر عدم محبت نیست. اما باید مواظب باشیم که پشت تریبون بدگویی هیچکس را نکنیم، حتی ما حق نداریم نسبت به شخص کافر بدگویی کنیم چه برسد به مسلمان. توهین کردن به هر کس اعم از مسلمان و غیرمسلمان جایز نیست.
ایشان افزود: احترام به مقدسات یکدیگر از مهمترین نکاتی است که باید اهل سنت و اهل تشیع نسبت به آن توجه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *